0

3 причини да НЕ станете freelancer


За да си успешен фрилансър се изискват определени, при това сериозни, умения. Ако започнеш да работиш за себе си и успееш ще имаш много повече лична свобода и време, но успяването в тази професия не е никак лесно. Докато не овладееш до съвършенство изкуството на ефективността и управлението на времето, ще имаш много безсънни нощи и маниакални уикенди, препълнени с работа.

И затова, не трябва да започнеш като фрилансър, ако си:

1. Мързелив
Ако нямаш желанието да работиш продуктивно за работодател, каква надежда имаш, когато нямаш човек, който непрекъснато да те наблюдава и подканя, за да свършиш работата си навреме. Фрилансърството изисква да имаш енергия и страст към това, което правиш – само така ще има какво да те накара да станеш сутрин и да започнеш работа. Ако запазиш старите си лоши навици, рискуваш да решиш отрано кариерата си като фрилансър.

2. Не си дисциплиниран
Екстремно важно качество за всеки фрилансър. Това е усещането, че можеш да се справиш в срок и да удържиш на обещанието си. Естествено, всеки отлага и закъснява до известна степен, но ако нямаш самоконтрола и дисциплината за да ограничиш изгубеното време , забрави изобщо за свободната практика. Фрилансър, който си губи времето и е неефективен е неуспешен фрилансър. Ако ще губиш часове наред,заради своя мързел, докато най-накрая направиш нещо, то какъв е смисъла изобщо да ставаш фрилансър ? Все пак идеята на работата като такъв, е да пестиш време, което да прекараш правейки по-важни неша.

3. Не си заинтересован
Дали се справяш с работата отлично или не е нещо, което зависи основно от това дали работата ти е интересна или не. Човек не може да бъде ентусиазиран към работата си като фрилансър, ако няма интерес, който да бъде извън това колко пари ще получи на края на месеца. Обикновено човек може да разбере какво би му харесало да работи като фрилансър, ако види своите хобита – ако някое от тях е нещо, което би искал да правиш като самонаето лице , това е наистина оптимистичен знак.

Целта на тази статия не е да те откаже от идеята. Просто искам да кажа, че ако нямаш необходимите умения за работата, шанса да се провалиш е голям. Вместо това, целта е да вдъхнови за да придобиеш това, което ти трябва. Защото аз вярвам , че всяко нещо в живота може да се научи така ,че да си на задоволително ниво. Определено изборът дали да станеш фрилансър или не изисква дълго мислене, защото в крайна сметка залагаш работата си , заплатата си и до голяма степен, начина си на живот. Продължи само в случай, че знаеш, че ще успееш, не само ако мислиш, че можеш.

Източник